Tabăra de fotografie  Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste – este un proiect de succes propus de către profesorul Mirel Matyas, de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău și inițiat de către Centrul de Cultură și Artă a Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj, împreună cu Asociația Varadium Foto Club Oradea și având ca parteneri A.D.I. Țara Silvaniei.

Scopul taberei este acela de promovare a principalelor obiective turistice din județul Sălaj, de descoperire a unui patrimoniu material și imaterial, de identificare a unor meșteșugari și producători locali, dar și de valorificare a resurselor nestemate ale ținutului Țării Silvaniei.

Cea de-a patra ediție a taberei  Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste a reunit artiști fotografi consacrați din România, Germania și Serbia care timp de o săptămână, împreună cu autoritățile locale din județul Sălaj au identificat și fotografiat cele mai reprezentative zone ale Țării Silvaniei, puse în evidență de oameni de-ai locului, dedicați și implicați în păstrarea și transmiterea tradiției de veacuri.

Vernisajul expoziției de fotografii din cadrul celei de-a patra ediții a taberei a avut loc  într-un cadru deosebit, la Castelul Károlyi din Carei. Alături de o parte din artiștii fotografi, Adela Rusu, Ovi D. Pop, Dan Griga și alți participanți, expoziția a fost prezentată de Bikfalvi Zsolt – vicepreședinte al Fotoclubului Vasile Venig. Au fost expuse 50 de fotografii reprezentative ca rezultat al taberei din anul 2021. Zece artiști fotografi: Barbara Schimdt, Silvana Retter și Nicolae Sotir din Germania, Dusan Zivkic din Serbia, Adela Lia Rusu, Adriana Ceaușescu, Ovi D. Pop, Ioan Ciobotaru, Dan Griga, Bikfalvi Zsolt din România au vizitat și fotografiat cele mai frumoase locuri ale ținutului Țării Silvaniei.

Expoziția poate fi vizitată până în date de 4 Martie 2022 la Carei, după care va fi itinerată în Sălaj și în alte județe din România.

Foto credit: Adela Lia Rusu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *