Finanțare: Programul Asistență Tehnică 2021-2027, Prioritate: P2. Îmbunătățirea capacității de gestionare și implementare şi asigurarea transparenţei fondurilor FEDR, FC, FSE+, FTJ, Operațiune: Sprijin pentru elaborarea altor strategii ITI și pentru operaționalizarea ADI ITI aferente.
Sursele de finanţare pentru asistența financiară nerambursabilă:
Fondul Social European+ (52,65%), respectiv 604.289,27 lei și Bugetul național (47.35 %), respective 543.530,73 lei.
Cod SMIS: 334114
Contract de finanţare: 2057 / 28.11.2024
Beneficiar: Asociația de dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei”.
Valoarea totală a contractului de finanțare pentru proiectul menționat mai sus, cod SMIS 334114, este de 1.147.820,00 lei, valoarea asistenței financiare nerambursabile fiind de 100% (604.289,27 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din partea fondurilor (FEDR/FSE+FC/FTJ) și 543.530,73 reprezentând valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național).
Durata de implementare a proiectului: 19 luni de la data semnării contractului de finanțare, respectiv între 28.11.2024 și 30.06.2026.
Obiectivul general al proiectului: actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a teritoriului Țării Silvaniei prin intermediul serviciilor specializate și expertizei tehnice, în scopul promovării dezvoltării economice și sociale durabile a zonei.
Obiectivele specifice ale proiectului:
- Organizarea procesului de consultare publică a autorităților publice locale, organizațiilor neguvernamentale, partenerilor sociali, asociaţiilor profesionale, reprezentanţilor sectorului privat, în scopul actualizării strategiei, în vederea informării și consultării cetățenilor cu privire la proiectele de interes public propuse în strategie, participarea lor activă la procesul de luare a deciziilor.
- Identificarea și dezvoltarea unui portofoliu de proiecte integrate care să sprijine dezvoltarea economică, socială și de mediu a Microregiunii Țara Silvaniei.
Strategia actualizată de dezvoltare durabilă a Țării Silvaniei reprezintă principalul document de planificare elaborat la nivel microregional, care identifică, pe baza unui amplu proces de consultare publică, profilul socio-economic al teritoriului, acoperind toate domeniile de dezvoltare economică şi socială.
Rezultatul major al proiectului îl reprezintă finalizarea unei strategii integrate actualizate, capabilă să aducă soluții realiste și valoare adăugată considerabilă dezvoltării teritoriului ITI „Țara Silvaniei”, maximizând impactul finanțării și contribuind la dezvoltarea durabilă a zonei, constituind un reper atât pentru autorităţile naţionale în privinţa fundamentării programelor de finanţare, cât şi pentru autorităţile judeţene/locale şi potenţiali investitori publici sau privaţi.
„Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.mfe.gov.ro ”