Voi ați auzit de Castelul Károlyi? Situat în zona centrală a orașului Carei, castelul a fost prima reședință cunoscută a familiei Károlyi și datează de la sfârșitul secolului al XV-lea. Astăzi  clădirea castelului găzduiește o serie galerii și expoziții reprezentative pentru istoria orașului Carei, cât și expoziții temporare din diferite alte domenii.
Știați că din 4 până în 22 februarie puteți admira 50 dintre cele mai reprezentative fotografii realizate în Țara Silvaniei în cadrul Taberei de Fotografie „Sălaj– Frumusețe, Tradiție, Poveste”- ediția a V-a 2022, desfășurată în județul Sălaj în perioada 20-27 mai 2022.
Fiecare fotografie expusă surprinde o parte din tradiția, frumusețea sau istoria oamenilor și a locurilor din Țara Silvaniei. De-a lungul celui de al-V-lea periplu prin diferite locuri ale județului Sălaj, am întâlnit oameni frumoși, dornici să-și spună povestea, să-și arate măiestria transmisă din generație în generație, iar magia locurilor vizitate să poată fi imortalizată în fotografiile artiștilor: Buket Özatay (Cipru), Nino Mghebrishvili (Georgia), Adela Rusu (Romania), Borislav Milovanovic (Serbia), Michael Strapec (Irlanda), Zoran Stojiljkovic (Serbia), Vladimir Jovanovski (Macedonia), Bikfalvi Zsolt (Romania), Ovi D. Pop (Romania), Sârb Vasile (Romania).
Tabăra de Fotografie ”Sălaj– Frumusețe, Tradiție, Poveste” a fost organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Varadinum Foto Club din Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei”, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, Centrul de Cercetări Biologice – Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sălaj, Asociația Amicii Muzeului Zalău, Curtea Veche Jibou, Fermele Ecologice Silvania, Grupul de Inițiativă locală Grădina Zmeilor și cu sprijinul primăriilor membre în A.D.I. Țara Silvaniei:
Primăria Zalău, Primăria Jibou, Primăria Șimleu Silvaniei, Primăria Cehu Silvaniei, Primăria Năpradea, Primăria Bălan, Primăria Mirșid.
Castelul din Carei se poate vizita de marți până duminică, între orele 09:00- 17:00 (ultimul vizitator poate intra la 16:30), iar intrarea costă 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru tinerii sub 18 ani și pentru pensionari. 

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI

Tel: 0261 864 981

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *