Voluntariatul este unul dintre cele mai vitale mecanisme de livrare pentru transformarea socială, de mediu și economică, asigurând un impact de durată prin capacitatea sa de a schimba mentalitățile, atitudinile și comportamentele oamenilor. Oamenii devin actori ai schimbării și parteneri egali în realizarea progresului local, național și internațional către dezvoltarea umană durabilă.

Acesta a fost denumirea prezentării din cadrul activității ”Prin munți cu SAMUS 2000” desfășurate în 6 decembrie 2022, la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. Un eveniment dedicat atât Zilei Naționale a României cât și Zilei Internaționale a Voluntariatului (5 decembrie).

Cu această ocazie a fost vernisată o expoziție de fotografie documentară, cu fotografii realizate în cei 25 de ani de activitate a cercului de turism “Samus 2000”, ca parte a proiectului “Muzeul Fotografiei Sălăjene”.

Un eveniment prin care am vrut să ridicăm “punți peste timp“; să aniversăm împlinirea a 35 de ani de la câștigarea de către echipajul “SAMUS 2000” al școlii din Năpradea a trofeului “Busola de Aur” și să anunțăm intenția de a pune bazele unui Club de Voluntariat, care să ducă în timp spre constituirea la nivelul “Țării Silvaniei” a unei echipe de cercetași.

Mulțumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezența: familia prof. Medve Aurel și Maria, ing. Vasile Fodor – primarul comunei Năpradea, Cristian Becea – administratorul comunei Năpradea, înv. Ioan Damșa, prof. Ioan Lung, prof.dr. Ioan Abrudan, prof Claudia Radu, Ioan Maria Oros, prof. univ. dr. Călin Pop – UBB Cluj-Napoca, extensia universitară Zalău, Păușan P. Ileana și Pavel Păușan, Dana Viașu și mulți alții!
Mulțumim grupului de colindători din clasa a IX-a H (diriginte prof. Mirel Matyas), coordonați de domnul prof. Dan Avram.
Mulțumim profesorilor de la A.P.I. care ne-au onorat cu prezența: prof. Aniela Lung, prof. Gabriela Petruș, prof. Ramona Dumitraș, prof. Vasile Sîrb, prof. Daniel Ardelean, prof. Zinia Matyas.
Mulțumim doamnelor directoare prof. Alina Cozac și prof.dr. Maria Mada pentru susținere!
Mulțumim partenerilor media: Magazin Sălăjean, ZTV și blogul Foto-Travel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *