MICHELIN IUBEȘTE MÂNCAREA TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ!

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei are, printre altele, preocupări privind promovarea tradițiilor locale. Printre acestea un loc important îl ocupă cercetarea alimentației populare, identificarea și reconstituirea unor rețete uitate, bazate pe ingrediente din producția locală. Mircea Groza, expert la ADI Țara Silvaniei, prin preocupările sale de cercetare de peste 40 de ani, readuce în actualitate sute de rețete, multe dintre ele uitate, din păcate. Aceste rețete, cu multe detalii de preparare, sunt oferite tuturor celor interesați să readucă pe mesele lor preparatele copilăriei, amintirea bunicilor și mamelor, bucuria reîntâlnirii cu viața de la țară.

În acest context Hara Servcom și ADI Țara Silvaniei organizează periodic evenimente prin care se implementează în meniurile săptămânale de la Cantina Michelin preparate tradiționale sălăjene. În 16 noiembrie a avut loc un asemenea eveniment. O zi cu produse și preparate din Sălaj, sala de mese a fost pregătită ca de sărbătoare, personalul a fost îmbrăcat cu costume tradiționale.

O echipă foarte pricepută și harnică de bucătari, sub „comanda” lui Viorel Mărcuș, au pregătit pentru acest eveniment, printre altele, 450 de litri de „fasole năcrită cu afumătură”, 800 de porții de ciolan cu varză călită, 400 de porții de saramură de pește, 150 de porții de mămăligă cu brânză, cârnați și jumări, 150 de porții de chiftele de legume de post și 150 de bucăți de pancove de post (gogoși).

Hara Servcom (director general Claudia Haranguș) este firma de catering care asigură mâncarea necesară pentru Cantina Michelin din Zalău. Toate preparatele sunt pregătite la punctul de lucru Cantina Michelin, mâncare foarte bună, gustoasă, proaspătă care îndeplinește toate condițiile de calitate și de sănătate necesare. Echipa de la Cantina Michelin este condusă de Șandor Adrian, manager, iar activitatea din bucătărie este coordonată de experimentatul bucătar Mărcuș Viorel.

Da, la Michelin mâncarea tradițională sălăjeană are succes!