Cu ocazia ”Zilei Internaționale a Voluntariatului” (5 decembrie) vă propunem un eveniment care să aniverseze 35 de ani de când, echipajul ”SAMUS 2000” din Năpradea, condus de inimosul profesor Aurel Medve, a câștigat Trofeul ”Busola de Aur” din cadrul Concursului National ”Expedițiile Cutezătorii”.

Pentru a marca acest moment, Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Țara Silvaniei” organizează evenimentul ”Prin munți cu SAMUS 2000”.

Invitatul special al evenimentului este domnul profesor Aurel Medve care va prezenta materialul ”Cu SAMUS 2000 la școala iubirii de țară”.
Va fi vernisată și o inedită expoziție de fotografie, cuprinzând imagini alb-negru și color, din expedițiile realizate în cei 25 de ani de activitate de către ”SAMUS 2000”. Expoziția va fi organizată sub egida ”Muzeul Fotografiei Sălăjene” – un proiect ce-și propune recuperarea memoriei fotografice. Și cum evenimentul are loc de Sfântul Nicolae, nu putea lipsi concertul de colinde, susținut de elevii C.T. API coordonați de domnul profesor Dan Avram.
Parteneri media: Magazin Sălăjean, ZTV și Hoinar prin Sălaj

Știați că?!… de Ziua Internațională a Voluntarului:

  • Numărul lunar de voluntari cu vârsta de 15 ani se ridică la 862,4 milioane în întreaga lume.
  • Cea mai mare parte a activității de voluntariat continuă să fie organizată în mod informal între indivizi, cu 14,3% din populația globală participând, în timp ce 6,5% dintre persoanele în vârstă de muncă din întreaga lume se angajează în voluntariat formal prin intermediul unei organizații sau asociații. Un procent semnificativ de oameni desfășoară mai multe tipuri de muncă voluntară.
  • În timp ce voluntarii formali sunt în mare parte bărbați, voluntarii informali sunt femei
  • Activitatile de voluntariat pentru tineri sunt cele mai eficiente metode pentru tineri sa pornească pe calea potrivită în ceea ce privește cariera, precum și o opțiune la îndemână pentru tinerii care încă nu au vârsta necesara pentru a fi angajați legal.
  • Tinerii pot să-și dorească să facă voluntariat in timpul lor liber începând cu vârsta de 13 ani. Beneficiile voluntariatului sunt numeroase, iar tinerii care se hotărăsc să facă voluntariat realizează de cele mai multe ori că voluntariatul poate fi o metodă bună pentru a-și dezvolta abilitățile pe care le pot pune în practică la locul de muncă.
  • Există de asemenea și beneficii psihologice pozitive pentru tinerii care se implică în activități de voluntariat. Un simt al apartenentei la grupurile de voluntari, creșterea încrederii de sine, si a părerii despre sine, pot fi câteva din beneficiile sănătății mintale pe care tinerii le pot obține din activitatea de voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *