Complexul Arheologic Porolissum reprezintă „cheia de boltă” a turismului din Țara Silvanei, care pe vremea romanilor era și un spațiu competițional, dovada rămasă fiind amfiteatrul din incinta castrului, redevine arena învingătorilor.

Astfel, sâmbătă 14 octombrie a.c. se va desfășura cel mai important eveniment sportiv de alergare montană organizat în premieră Țara Silvaniei.

Printr-un cumul de factori, competiția de trail propusă de CS TODO RUN alături de A.D.I. Țara Silvaniei, a stârnit reacția comunității locale, a autorităților și a mediului privat prin implicarea tuturor în acest eveniment.

Sub deviza: „ALERGĂM PRIN ISTORIE ȘI NATURĂ, ÎMPREUNĂ PENTRU SĂNĂTATE ȘI DISTRACȚIE!” s-au înscris în concurs 400 de participanți din țară și din străinătate.

Pe lângă alergătorii înscriși în competiție, sunt implicați în buna desfășurare a evenimentului sute de voluntari, localnici, pasionați ai sportului, ai istoriei și petrecerii timpului liber în natură.

Organizatorii propun pe lângă cele 3 trasee (Turul Santinelelor – 1,6 km, Cursa Salamandrelor – 12 km și Porolissum Trail – 23 km) și o experiență inedită a celor care vor să petreacă o zi „alergând” prin istorie și natură împreună cu prietenii, pentru sănătate și distracție!

Consiliul Județean Sălaj, prin A.D.I. Țara Silvaniei sprijină această competiție, alăturându-se zecilor de sponsori și parteneri ai evenimentului.

Împreună pentru tradiție, spiritualitate, valorile și binele comun al sălăjenilor!

Mai multe detalii despre acest eveniment găsiți pe www.porolissumtrail.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *