Duminică, 21 august 2022

Eveniment inedit organizat cu prilejul împlinirii a 275 de ani de atestare documentară a școlii din Traniș și a 110 ani de la edificarea bisericii de zid.

Fii satului Traniș vă invită, Duminică 21 August 2022, să le fiți alături la acest moment aniversar.

În urmă cu doi ani, profesorul Aurel Medve, a demarat un amplu proiect de documentare a tuturor valorilor identitare ale satului Traniș din comuna Năpradea. Proiectul a fost transpus în ceea ce va rămâne generațiilor viitoare ca Monografia Satului Traniș, a cărei lansare va avea loc la această sărbătoare deosebită pentru comunitatea tranișană.

O serie de activități ca: expoziție de fotografie – Tranișul de demult, expoziții de pictură a trei artiste cu legături strânse pe aceste meleaguri, competiții sportive, cât și un spectacol folcloric al Ansamblului Meseșul, al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vor anima cele două zile propuse de organizatori.

Una dintre personalitățile importante care are rădăcini adânci în acest loc binecuvântat din Țara Silvaniei și  care este profund legată de aceste locuri, este Corina Crețu, europarlamentar și fost Comisar European, care și-a anunțat prezența.

Primăria Comunei Năpradea, Școala Gimnazială Traian Crețu, Biserica Ortodoxă Traniș, alături de Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă, A.D.I. Țara Silvaniei și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, vă așteaptă duminică 21 august 2022 la întâlnirea cu fiii satului Traniș, unde veți putea regăsi și multe alte surprize pregătite de către organizatori.

Vă așteptăm cu drag!