Zece fotografi internaționali din România, Serbia, Muntenegru, Georgia, Cipru și Irlanda au participat în luna mai a.c. la o tabără de fotografie în județul Sălaj. Printre locuri și peisaje mirifice, fotografii au căutat emoția, expresivitatea, dar și simplitatea oamenilor pe care i-au întâlnit. Acest proiect pilot, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Varadinum Foto Club din Oradea și A.D.I. Țara Silvaniei, are ca principal scop identificarea și promovarea diverselor obiective turistice, locuri, experiențe și oameni din Sălaj, prin intermediul aparatelor de fotografiat.  România a fost reprezentată de 4 fotografi profesioniști: Adela Rusu, Ovi D. Pop, Vasile Sârb, cărora li s-au alăturat alți 6 fotografi din diferite țări: Buket Ozatay (Cipru), Vladimir Jovanoski (Macedonia), Michael Strapec (Irlanda), Nino Mghebrishvili (Georgia), Borislav Milovanovici și Zoran Stojiljkovic (Serbia).

Alături de viceprimarul municipiului Oradea, doamna Antonia Nica, reprezentanții Varadinum Foto Club și cei ai A.D.I. Țara Silvaniei, mass media și publicul larg, expoziția de fotografii rezultate din tabăra de fotografie „Sălaj-Frumusețe. Tradiție. Poveste” 2022 a fost inaugurată în punctul zero al Oradiei, în Piața Unirii. Expoziția va rămâne la dispoziţia publicului în perioada 4 – 30 noiembrie 2022, iar cei interesați pot vedea 100 de fotografii, care surprind, oameni și locuri din Țara Silvaniei, fiecare zonă cu specificul propriu.

Obiective ca, Grădina Botanică Vasile Fati din Jibou, Grădina Zmeilor din Gâlgău Almașului, bisericile de lemn din Țara Silvaniei, dar și evenimente inedite ca Festivalul Agricol de la Șimleu Silvaniei sau meșteșugari și producători din localitățile sălăjene, se află în lista fotografiilor efectuate. O parte a fotografiilor rezultate în urma taberei de fotografie, care au fost trimise la diferite concursuri internaționale de fotografie au fost declarate câștigătoare, aducând numeroase premii fotografilor. Apreciem implicarea reprezentanților primăriilor, comunităților locale, a partenerilor și mass-media în realizarea acestui proiect și suntem convinși că și prin astfel de inițiative putem contribui la o mai bună vizibilitate, dar și promovare a Țării Silvaniei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *