Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei a depus în urmă cu 2 săptămâni proiectul de promovare în cadrul competiției destinația anului. Complexul Arheologic Porolissum este propunerea noastră pentru Destinația anului 2024!

Porolissum, cel mai nordic bastion al Imperiului Roman din Provincia Dacia, dă timpul înapoi cu mai bine de 2000 de ani. Unic în Transilvania de Nord dar şi în ţară, Porolissum este un uriaş muzeu în aer liber şi un reper al Sălajului ca obiectiv turistic de interes local, regional şi chiar european.

Istoria milenară se împletește armonios la Porolissum între barbari, daci și cuceritorii romani. Mărturie a acelor timpuri stau târgul barbarilor și cetatea dacică de pe Măgura Moigradului.

Odată ajunși la Porolissum, orizontul este fascinant, oferind privirii un peisaj magic cu deschidere de jur împrejur de la Cheile Turzii (CJ) la Masivul Vlădeasa (BH) și Munții Gutâi (MM).

”Destinația Anului este platforma care inspiră turiștii să vadă România, susținând destinațiile noastre în efortul lor de afirmare. Primii finaliști vor fi cunoscuți după data de 15 aprilie.

Ce este, de fapt, DESTINAȚIA ANULUI©?

A. Cea mai importantă competiție pentru destinații turistice din România
Competiția Destinația Anului se bazează exclusiv pe obiectivitate, nu este suficient să plătești o taxă de înscriere pentru a câștiga un premiu. Câștigătorii sunt desemnați de voturile unui Juriu de experți (peste 100), Vot Public (sute de mii de voturi) și Cercetare Sociologică reprezentativă național (mii de respondenți).

B. O platformă multimedia care inspiră românii pe tot parcursul anului
Promovând nu doar destinațiile câștigătoare, ci orice colț frumos al României. Zecile de milioane de impresii online și vizualizări TV, miile de preluări în presa centrală și în pagini adresate turiștilor străini, sutele de postări ale influencerilor parteneri fac din DESTINAȚIA ANULUI© un vehicul puternic de promovare.

C. Un proiect de educație pentru manageri de destinație, publici și privați
Educăm sectorul emergent al managementului de destinație prin articole, cercetări originale, conferințe și schimb de bune practici.

Destinațiile câștigătoare în anii trecuți au beneficiat de creșteri majore în intenția de vizitare, fie că au fost regiuni, orașe, stațiuni, sau atracții. Românii primesc informații despre destinațiile câștigătoare prin cele peste 1000 de preluări în mass media și prin paginile social media Destinația Anului generând zeci de milioane de vizualizări.”

Sursa: Destinația anului