Dezvoltarea intercomunitară pornește de la însăși bazele comunității. Cum? Prin implicarea activă a membrilor acelei comunități. Aceasta s-a întâmplat sâmbătă, 10 februarie 2024, în cadrul celei de a II-a ediții „Slană Fest”, unde Primăria Comunei Șamșud alături de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei și alți parteneri au mobilizat membrii comunității în organizarea activităților din cadrul festivalului. Sprijin a venit și din partea unor colaboratori ca S.C. Siciliana Cordiș S.R.L. (unicul producător tradițional din Sălaj atestat la nivel european), care alături de participanții în concurs cu diverse produse, cu și din slănină, au încântat publicul pe durata evenimentului.

Unul dintre obiectivele acestei ediții a fost punerea în valoare și promovarea zonei de pivnițe ale Șamșudului. Zeci de pivnițe cu o însemnătate deosebită din punct de vedere istoric, cultural și social și-au deschis ușile pentru sutele de vizitatori curioși să descopere produsele tradiționale, rețetele locale și bineînțeles renumitul vin, care nu de mult era servit pe masa Regelui Ungariei.

Acolo unde există unitate poate fi loc și pentru diversitate, experiență și implicare exemplară în sustenabilitatea proiectelor inter și intra comunitare.

Tot sâmbătă a fost și despre primele forme ale unor Puncte Gastronomice Locale, acele locații familiale unde turiștii au posibilitatea să mănânce preparate autentice, gătite tradițional în propria gospodărie. Pivnițele șamșudene au toate premisele pentru astfel de PGL-uri.

Toată cinstea pentru gospodarii din Șamșud!