După cele cinci ediții inedite, cea de-a șasea va fi epică. Ultimul weekend din iunie va fi unul incendiar, și la propriu și la figurat. Regele a mutat ultima piesă și și-a ales bravii viteji care îi vor apăra cetatea. A sosit vremea victoriei, inamicul a fost îndepărtat, iar petrecerea învingătorilor va dura 3 zile și 3 nopți. Menestreii iscusiți vor concerta, cavalerii se vor duela, iar domnițele îi vor aplauda.

Báthory Fest 2023Cultură, istorie și educație europeană, finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Cetățeni, Egalitate, Drepturi şi Valori, Angajarea și participarea cetățenilor: Înfrățirea orașelor, Număr Proiect: 101091232-CERV-2022-CITIZENS-TOWN își propune să reunească în Cetatea Șimleu specialiști în cercetarea istoriei europene, de la Báthory până în zilele noastre, să răspundă provocărilor moderne și să aducă în fața publicului actori specializați în reconstituire istorică.

Trupe renumite de muzică: Bosquito, Bere Gratis, Crimson Haze vor încânta publicul în serile lungi de vară. Atmosfera va fi încinsă de spectacole de foc, salve de tun și efecte pirotehnice inedite.

Delegațiile din orașele înfrățite din Polonia și Ungaria, parteneri în proiect, își antrenează participanții pentru competițiile sportive și gastronomice. Cei mai abili și iscusiți dintre ei vor fi recompensați.

Vineri (30 iunie) seara trupa care a făcut istorie în muzica românească, vine la festivalul istoric Bathory Fest!
Acesta este un concert pe care toți îl așteptăm de mult, într-un oraș pe care îl iubim ❤️!
Se pregătește un show năpraznic!

Voi veniți cu chef de distracție, ei aduc aduc hiturile!

Sâmbătă (01 iulie)

”De-aș fi pasăre să zbor
S-ajung unde mi-e dor
La tine (Șimleu) aș vrea să vin…”

Care din aceste hituri „ți-a rămas în cap” și te face să fredonezi fără să vrei?

“Îți mai aduci aminte”, “Unu mai”, “Străzi albastre”, “La tine aș vrea să vin”, “Câmpuri de luptă”, “Post restant”, “Stai pe același drum”, “Îndrăgostiți”…

Cercetătorii ardeleni au stabilit: Cântatul reduce stresul și asta se întâmplă deoarece, pentru a putea cânta cum trebuie, și cu siguranță te vei strădui să o faci, dacă începi, ești forțat(ă) să îți controlezi și respirația. Inspiri mai mult aer deodată și în acest proces oxigenul îți aerisește și sistemul sangvin.

În același timp, sunt eliberați hormonii fericirii, endorfinele.

Te așteptăm la Báthory Fest în Șimleu Silvaniei să sărbătorim împreună!

Mai mute informații pe Báthory Fest

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *