Haidaț’ pă la noi, deschideți lada cu zestre sălăjeană, reprezintă un nou concept de promovare a valorilor identitare din Țara Silvaniei. Prin participarea meșteșugarilor și producătorilor zonali, prin cântec și dans popular, voie bună și bucate alese, acest gen de eveniment inițiat în urmă cu 7 ani ca o sărbătoare pentru Ziua Internațională a Turismului (27 septembrie), a reușit să aducă laolaltă principalii actori implicați în susținerea și promovarea ofertei turistice a județului Sălaj.

Și-au prezentat ofertele atractive reprezentanți ai centrelor de informare turistică din: Municipiul Zalău, Plopiș, Guruslău, Sălățig, Nușfalău și Letca, care împreună cu producătorii și meșteșugarii sălăjeni au creat o atmosferă de sărbătoare. Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău a introdus publicul în atmosfera Zalăului din sec. al XIX-lea prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală. Copii s-au delectat la atelierele dedicate pe parcursul întregii zile, iar turiștii și participanții la eveniment s-au delectat cu melodii și dansuri populare ale formațiilor invitate.

Formația CORBU a încheiat ziua de sâmbătă printr-un concert extraordinar de muzică cu influențe culese din folclorul sălăjean.

Două zile încununate de prezențe scenice deosebite: Ansamblul Artistic Profesionist POROLISSUM, Ansamblul Mugur, mugurel, Ansamblul Folcloric COLUMNA, Formația de dansuri populare Rapsodia Sălajului – veterani, Grupul vocal ZESTREA, Orchestra și soliștii Liceului de Artă Ioan Sima Zalău, Fanfara PROMENADA cât și artiști consacrați: Rodica Pop-Seling, Vasile Coca, Aurora Moga Popovici, Andreea Vălean Indrecan, iar în încheierea evenimentului a încântat publicul renumita solista de muzică populară Denisa Minodora Rolnic.